Recepten

Recept linzenstoof met naanbrood & red paste

Recept voor 4 personen:

Ingrediënten
200 g Peppertree Food Red Paste
2 uien

2 teentjes knoflook
2 (rode) paprika’s 
400 g bloemkoolroosjes
250 ml water
800 g gepelde tomaten in blik
800 g linzen in blik
240 g naanbrood

Bereidingswijze
1. Snipper de ui, snijd de paprika in blokjes, pers de knoflook en halveer de bloemkoolroosjes.
2. Verhit 1 eetlepel olie in de koekenpan en fruit de paprika, bloemkool, knoflook en ui op middelhoog vuur voor 5 minuten.
3. Voeg het water, de tomaten en de Red Paste toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten op laag vuur stoven, roer regelmatig en druk dan de tomaten stuk.
4. Spoel de linzen af onder koud stromend water en voeg toe aan de stoof. Breng op smaak met peper en zout.
5. Serveer de linzenstoof met naanbrood.

Recept Bladerdeeghapjes met prei, champignons, kaas & Green Paste

Recept voor 4 personen:

Ingrediënten
100 gram Peppertree Food Green Paste 
12 plakjes bladerdeeg
450 gram prei a la crème (diepvries)
250 gram champignons 
1 ui
200 gram geraspte kaas

Bereidingswijze
1. Snijd de ui en champignons in blokjes en laat de plakjes bladerdeeg ontdooien op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
2. Doe de prei a la crème in een koekenpan en laat op laag vuur ontdooien.
3. Voeg de ui en champignons en green paste toe aan de koekenpan en laat 5 min op laag vuur koken. Voeg de geraspte kaas toe en roer door. 
4. Leg op elk plakje bladerdeeg in het midden een beetje vulling en klap de flapjes diagonaal dicht. Druk met de tanden van een vork de randen aan. Prik met een vork gaatjes in de bovenkant van de flap. 
6. Bak de bladerdeeg hapjes voor 25 tot 30 min goudbruin in de oven. 

Recept Curry met rijst & Red Paste

Recept voor 4 personen

Ingrediënten
150 g Peppertree Food Red Paste
600 g kipfilet
200 ml kokosmelk
2 paprika’s
Halve prij
1 ui
400 g witte rijst

Bereidingswijze
1. Snij de kip in blokjes en de groenten in stukjes.
2. Verwarm een wokpan met een scheutje olie. Zodra de pan warm is, kan de kipstukjes worden toegevoegd. Bak dit totdat de buitenkant licht bruin is.
3. Doe gesnipperde ui in de pan en bak dit mee.
4. Voeg alle gesneden groentes toe, de kokosmelk en de Peppertree Red Paste. Zet het gas hoog en laat het geheel 15 minuten koken tot het een dik geheel is. Roer af en toe goed in de pan zodat er niks aanbrand.
5. Kook de rijst gaar in 8 tot 10 minuten gaar.
6.Serveer de rijst met de curry. Eet smakelijk!

Recept Tomatenrijst met balletjes & Red Paste

Recept voor 4 personen:

Ingrediënten
100 g Peppertree Food Red Paste
1 rode ui 
2 tenen knoflook
4 rijpe tomaten
1 flinke paprika
1 kleine courgette
200 g rijst
400 ml water
½ bouillonblokje (tuinkruiden)
1 el oregano 
1 el (krul)peterselie
12 (vegetarische) balletjes

Bereidingswijze
1. Snipper de rode ui, pers de knoflookteentjes uit, snijd de paprika in reepjes, de tomaten in blokjes en de courget in halve plakjes van één centimeter dik.
2. Verwarm 2 eetlepels olie in een grote pan waar een deksel op kan. Fruit de ui tot deze goed glazig is. Voeg de knoflook, African Red Paste, oregano en peterselie toe en fruit dit nog zo’n 1-2 minuten mee. 
3. Voeg de paprika, tomatenblokjes en rijst toe en roer goed door. Vervolgens voeg je het water en ½ bouillonblokje toe. Roer goed door en breng aan de kook.
4. Zet het vuur lager en laat de rijst zo’n 20 minuten borrelen met een deksel op de pan.
5. Bak ondertussen de balletjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6. Voeg de courgettes pas toe als er 10 minuten kooktijd van de rijst over is.
7. Schep de rijst, saus en balletjes op een bord. Eet smakelijk!

Recept Jollof rijst & Red Paste

Recept voor 4 personen: 

Ingrediënten 
100 gram Peppertree Food Red Paste
1 ui
2 blikken tomatenblokjes
400 gram rijst
2 rode paprika’s
800 ml groente bouillon

Bereidingswijze
1. Snijd de ui en paprika in kleine stukjes en bak deze voor 5 minuten op middelhoog vuur.
2. Voeg de tomatenblokjes en de red paste toe, roer door en bak nog 5 minuten.
3. Voeg dan de bouillon en de ongekookte rijst toe en laat 10 minuten zachtjes doorkoken.
4. Voeg peper en zout toe naar smaak.

Recept vis met krokante peterselietopping & green paste

Recept voor 4 personen:

Ingrediënten 
4 dikke visfilets, bijv. kabeljauw of een andere witvis 
2 el Peppertree Food Green Paste
20 g peterselie
1 teentje knoflook
1 kleine citroen
5 el wit broodkruim of panko
Peper & zout naar smaak
3 el olijfolie + extra om in te vetten

Bereidingswijze
1. Vet een lage ovenschaal in waar de visfilets naast elkaar in passen en leg deze in de schaal met wat tussenruimte.
2. Verwarm de oven voor op 180 ºC
3. Besmeer de bovenkant van de visfilets met African Green Paste.
4. Snijd de peterselie en de knoflook fijn en rasp de citroen met een fijne rasp.
5. Meng in een kom de peterselie, knoflook, citroenrasp, broodkruim en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
6. Verdeel het mengsel over de bovenkant van de visfilets.
7. Bak de vis in 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, afhankelijk van de dikte van de vis gaar. 
8. Het korstje mag iets bruin kleuren. Wanneer de vis net gaar is, is deze goed.

Recept Stoofpot met kipdrumsticks & red paste

Recept voor 4 personen:

Ingrediënten
150 g Peppertree Food Red Paste
1 flespompoen
800 g – 1 kg kipdrumsticks
2 grote vleestomaten
2 uien
2 teentjes knoflook
Paar takjes selderij naar smaak
1 winterpeen
300 ml kippenbouillon
50 g aardappelen
400 gram rijst

Bereidingswijze
1. Snipper de uien. Snijdt de knoflook in kleine stukjes. Schil de flespompoen en snijdt deze in blokjes van 1,5 bij 1,5 cm. Snijdt de tomaten in stukjes. Snijdt de wortel in blokjes. En snijdt de aardappelen ook in kleine blokjes van 0,5 cm bij 0,5 cm.
2. Verwarm de oven voor op 190 °C.
3. Doe een scheutje olijfolie of zonnebloemolie in een braadpan. Voeg hier de kipdrumsticks aan toe. De kipdrumsticks moeten op hoog vuur worden aangebraden. Zodra alle kanten bruin zijn, kunnen de gesnipperde uien worden toegevoegd.
4. Voeg hierna de stukjes wortel, tomaten, flespompoen, knoflook, kippenboullion en gesnipperde selderij toe. 
5. Voeg hieraan de aardappelstukjes toe, dit zal voor de binding van het geheel zorgen.
6. Hieraan kan de Peppertree Food Red Paste worden toegevoegd.
7. Meng het geheel goed door.
8. Doe de braadpan in de oven voor een gelijkmatige garing. Na 40 minuten is de stoof klaar.
9. Kook ondertussen de rijst in 8 tot 10 minuten gaar.
10. Serveer de rijst met de stoof, eet smakelijk!